• 0850 532 36 23
  • 0555 302 00 30
  • erozaydin@gmail.com
Web Sayfasında Olması Gereken Özellikler

Web Sayfasında Olması Gereken Özellikler

  • Editör

Web tasarım kolay gibi görünen birçok kişinin yapabileceği bir konudur. Fakat her işte olduğu gibi bu konuda da ayrıntılar vardır. Web sitenizin yapılış amacına göre site içeriğinde olması gereken önemli noktalar vardır. E-ticaret sitelerinde ki yapı ile kurumsal sitelerdeki yapı biraz farklılık gösterebilir. Sonuç itibariyle yapılacak web sitesinden beklentileriniz önemlidir. Eğer sadece web sayfam olsun mantığı ile yol alacaksanız güvenlik ve tasarıma dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ama amacınız internet dünyasında görünür olmak ise o zaman yapılacaklar konusunda detaylara önem vermek gerekir. Peki nedir bu detaylar;

Web siteniz yapı olarak son teknoloji alt yapısına sahip olmalıdır. HTML5, CSS3, SQL Server 2014, Asp.Net yapıları kullanılmalıdır.

Her cihaza uyumlu bir yapıya sahip olmalıdır. Responsive olarak adlandırılan bu yapıda akıllı telefon, tablet, masaüstü bilgisayar gibi her platformlara uygun yapıya sahip olmalıdır.

Site açılış hızı; web sitenizin yüklenme hızı belirli bir seviyenin altında olmamalıdır. Bu seviye hakkında tam bir rakam yoktur ama tercih olarak %70 in altında olmamalıdır. Google aramalarında site hızı önemlidir.

Akıllı meta ve link kullanımı; Google seo için vazgeçilmez bir kriterdir. Dinamik yapıda olması son derece önemlidir. Her sayfanın kendine ait title, meta description, keyword ve akıllı url yapılarının olması sizi Google aramalarında üst sıralara çıkarma konusunda oldukça önemlidir.

Sunucu ve hosting seçimi; bulunduğunuz lokasyona göre seçim yapmak önemlidir. Türkiye de kurulu bir yapınız varsa ve hedef kitleniz Türkiye geneli ise kesinlikle Türkiye’de konumlandırılmış sunucu yada hostimng tercih etmelisiniz. Ping değerleri sitenizin açılış hızına etki edeceği gibi, Google lokasyon algoritmasına göre de oldukça önemli bir konudur.

Site içeriği; ürün yada hizmetlerinizin tamamı sitede olmalıdır. Kısa ve kopyala yapıştır mantığının tam tersine size özel açıklamalar ve görsel içerik kullanmalısınız. Açıklamalar detaylandırılmalı gerekirse resim, video ve blog yapılarak desteklenmelidir. Google seo için yapılanı değil kullanıcılara fayda gerçekten fayda sağlayacak yapıları sever.

Konuyu daha da detaylandırabiliriz fakat web sitesinde olması gereken en temel yapılar bunlardır. Amacınız Google aramalarında üst sıralara çıkmak ise diğer makalelerimizi inceleyerek seo çalışmaları konusunda detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.