• 0850 532 36 23
  • 0555 302 00 30
  • erozaydin@gmail.com
Google Yeni Penguen Algoritması 4.0 ve Son Seo Teknikleri

Google Yeni Penguen Algoritması 4.0 ve Son Seo Teknikleri

  • Editör

Google arama motorlarındaki dalgalanmalar hakkında bir fikir üretemeyen, acaba ne oldu da böyle bir durum ortaya çıktı diyen meslektaş ve kullanıcılarımız için bu makaleyi yazma ihtiyacı duyduk.

Artık botlar anlık inceleme yaparak sitenizde neler olup bittiğini çok daha hızlı analiz edecekler. Buda web sitenizin daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğu anlamına geliyor. İçerik ve site analizlerinizi sürekli kontrol etmeli ve güncel kalmalısınız.

Seo konusunda bir çok meslektaşımızın çalışmalarına şahit oluyoruz. Çok profesyonel çalışmalar dışında tamamen yanlış bazı çalışmaları da izliyoruz. Şunu anlamak lazım; Google emin olun insan gibi düşünebilen bir yapay zekaya sahip, kendinizi Google yerine koyduğunuzda kalite ve dürüst olana daha fazla değer vererek onu daha iyi yerlere getirmez miydiniz. Sanırım cevabınızı duyar gibiyiz.

Son Google Algoritmaları şöyle diyor; eğer seo ile uğraşıyorsanız sitenizle ciddi olarak ilgilenin, sadece anahtar kelimelere yönelik içerikten uzak durun, kullanıcıların faydalı bulabileceği içeriklere önem verin, alakasız web sitelerinden backlink almayın, bulunduğunuz sektöre ait kaliteli sitelerden backlink alın, trafik arttırıcı hileler kullanmayın, paylaşımlarınızı özgün hazırlayın, sosyal medyaya önem verin gibi en temel kriterlere uymaya davet ediyor.

Elbette seo hakkında anlatılacaklar bununla sınırlı değil, ama en önemli olanları bu maddelerden oluşmaktadır. Sonuç olarak yapılan seo çalışmaları uzun süreli etkiler göstermeyecek ne kadar çok çalışırsanız o kadar fayda göreceksiniz.

Fobe Yazılım olarak her zaman bu politikayı destekliyoruz. Eğer seo çalışması yapıyorsanız dürüst olunmalı, başka yöntemler ile ilk sıralara gelinmemelidir.