• 0850 532 36 23
  • 0555 302 00 30
  • erozaydin@gmail.com
Web Sayfası Ve Kullanıcı Performansı

Web Sayfası Ve Kullanıcı Performansı

  • Editör

                İnternet günümüzde bütün hayatımızı etkileyen, hatta yönlendiren bir konum almıştır. Elektriğin olduğu her alanda neredeyse internete bağlanarak bir çok işimizi halledebilme imkanımız vardır. Örnek vermek gerekirse internet teknolojileri  sayesinde  şehir merkezlerinde akıllı evler yapılabiliyorken açık arazilerde akıllı kümes, akıllı kovan gibi sıra dışı işler yapılabilmekte. İnternet ; sosyal ilişkiler , bürokratik ilişkiler , ticari ilişkiler ve daha bir çok geniş alanda kullanılıyor. Artık elektrik kesintisi olduğu bir durumda nasıl aksaklıklar yaşanabileceği tahmin edilebilir bir durum değildir.

                İnternette var olabilmenin öncelikli şartı web sayfası sahibi olabilmek. Her web sayfası aynı kalitede ve işlevsellikte olmadığı için önemli olan ; ihtiyaçları karşılayabilecek ve internetin sunduğu imkanları web sayfası sahibine en üst düzeyde sunabilecek kalitede web sayfası hazırlayabilmek ve işletebilmektir.

                Genel  bir değerlendirme yaptığımızda başarılı bir web sayfasının aşağıdaki kriterleri karşılayabiliyor olması gerekir ;

-          Görev tamamlanmasındaki başarı

-          Hız ve Performans Konusunda Verimlilik

-          Kullanıcı ve müşteri memnuniyeti.

Web sayfası kullanıcılarının farklı olması, web sayfasının işlem gördüğü sektörlerin farklı olması , hedef kitlelerin farklı olması vb nedenlerden dolayı her web sayfasının performansını  kendine özgü şartlar  dahilinde değerlendirmek gerekir.  Bir sivil toplum kuruluşunun kendisini anlattığı sayfa ile aktif pazarlama yapan ticari bir işletmenin kullandığı sayfa muhakkak ki aynı olmayacaktır. Diğer bir değerlendirmeyle sadece yazı paylaşımının yer aldığı bir sayfa ile yoğun resim ve videoların paylaşıldığı sayfa aynı olmayacaktır.

Günümüzde web sayfalarının ticari faaliyetlerde daha yoğun kullanıldığını , yenilendiğini ve güncellendiğini gözlemlemekteyiz.

Ve ülke genelinde bir çok ilimizde yatırım ticaret ve hizmet sektörlerinde internet teknolojileri bütün dinamikleriyle kullanılmaktadır.  Fobe Yazılım süreci yakın takip etmekte ve internet teknolojilerindeki yenilikleri eş zamanlı olarak firmalarıyla paylaşmaktadır. Fobe Yazılım , Web Sayfaları üzerinden  müşterilerinin bir çok ihtiyacına paket olarak hizmet vermekte ve müşterilerinin rakipleri karşısında rekabet üstünlüğü sağlamalarına katkıda bulunmaktadır.