• 0850 532 36 23
  • 0555 302 00 30
  • erozaydin@gmail.com
Site Hızını Arttırmanın Kesin Yolu

Site Hızını Arttırmanın Kesin Yolu

  • Editör

Bildiğiniz tüm site hız artırma tekniklerini unutun. Zaten bilinen de forum ve bloglar da yazılan standart makalelerden başka bir şey değil.

Web sitesinin hızının seo için önemi bilinen bir kuraldır. Siteniz ne kadar hızlı açılırsa Google sizi o doğrultuda ön plana getirecektir. Yeni nesil web sayfalarında görselliğin fazla olması, slider, pop up menüler, java script tabanlı yazılımlar ve css dosyalarının yoğunluğu sitenin açılış hızına doğrudan etki etmektedir.

Sitenin görsel tasarımının önemli olduğunu bilerek hem hız hem de tasarımın iyi derecelere getirilmesinde server (sunucu) ın büyük etkisi vardır. Forum ve bloglarda genelde karşınıza çıkan teknikler css ve java script sıkıştırması, resim optimizasyonu gibi yazılardan ibarettir. Konunun çözüme kavuşması için ve gözden atlanan önemli bir konunun varlığından bahsetmek için bu makaleye yazmaya karar verdik.

Microsoft IIS (internet information services) yani web sayfanızın çalışması için oluşturulmuş yapı, Microsoft’un sürekli olarak geliştirdiği bir sistemdir. Windows 2008 R2 ile gelen IIS 7 elbette yeniliklerde gelen bir yapı olmuştur. Fakat konumuz IIS 7 değil Windows 2012 R2 ile birlikte sunulan IIS 8 yapısıdır. Eğer web sitelerinizi barındırdığınız sunucunuz IIS 7 mimarisine sahipse bu yazımızdan sonra sanırım değiştirmek zorunda kalacaksınız.

Windows Server 2012 R2, IIS 8 ve eğer veri tabanı kullanıyorsanız SQL Server 2014 mimarilerine sahip bir sunucu sizin tüm web site hız sorunlarını giderecektir. İşte Bu Kadar Basit.

Basit birkaç örnek vermek gerekirse Windows 2008 IIS 7 kurulu sunucuda hız testi masaüstü değeri %28 olan bir site hiçbir değişiklik yapmadan Windows 2012 R2 IIS üzerinde yayınlandığında hız % 59 a çıkmıştır.

Oranlar site yapısına göre en az % 30 olmak kaydıyla %50 ve üzerinde çıkacaktır. Eğer web sayfası yaptırmak istiyorsanız firmanızın sunucu yapısını da sormayı unutmayınız. 

Fobe Yazılım site hız artırma konusunda ki bu makalesinden kesin çözüm sağlayacağınızın garantisini veriyor.

Konu hakkında daha fazla bilgi için

Ücretsiz Danışma Hattı : 0850 532 36 23 – info@fobeyazilim.com iletişim ağlarından bizlere ulaşabilirsiniz.